Pofticiosi.ro
Top retete culinare:

amandine

Ingrediente:
Blat cu zahar ars: 7 oua, 190 g zahar, 300 g faina, 1-2 praf de copt. Crema cacao: 250 g zahar, 350 g margarina, 50 g cacao, esenta de rom si vanilie. Glazura: 3/4 ciocolata (de 100 g). Sirop: 250 ml apa, 100 g zahar, lamaie rasa, esenta de rom.

Dificultate: medie


Mod de preparare:

Se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile cu zaharul pana se dizolva zaharul dupa care se adauga galbenusurile si faina. Se toarna compozitia in forma si se coace timp de 35 min. la 175 grade. Blatul se lasa sa se raceasca dupa care se taie 3 foi de marimi egale. Fiecare foaie se stropeste cu siropul preparat. Se unge prima foaie cu crema, se pune cea de-a doua foaie deasupra, se unge iarasi cu crema si se acopera cu a treia foaie, pe straturile de crema se poate presara un pic de nuca sau migdale macinate, insa nu prea marunt. Se da la rece 1 ora ca sa se intareasca apoi se taie sub forma unui patrat si se glaseaza in ciocolata.

  Reteta adaugata de: Anonim
voteaza reteta Voturi:12  voturi

silvis. Retete culinare - amandine.  silvis
postat: 2009-09-08 22:19:29
a...si am uitat sa scriu ca am gasit o reteta de amandine cu 15 oua ....oricum in cantitati mari...mi  se pare putin exagerate dar...si as vrea sa incerc reteta ta sper sa fie buna si sa-mi iasa.
silvis. Retete culinare - amandine.  silvis
postat: 2009-09-08 22:16:21
pai pt cate portii e reteta asta?si ciocolata pt glasat cum se face'si cat de mare sa fie tava pt copt?multumesc
postat: 2008-02-10 09:21:04
groaznic.....  Voi nu stiati ca nu mai aveti voie sa folositi coaja de la  fructe. Ar mai fi de zis multe dar nu mai am timp. PUPICI
1

Adauga comentariu

nume:
comentariu:
cod:
 
 




Muzica Foto Filmare.ro