Pofticiosi.ro
Top retete culinare:

Cirese Confiate

Ingrediente:
-1 kg cirese(curatate de samburi) cu pulpa mai tare -1 kg zahar -1 lamaie mare -700g zahar -300g glucoza(sirop vascos)

Dificultate: redusa


Mod de preparare:

Ciresele intregi sau rupte in jumatati dupa preferinta, impreuna cu zaharul, zeama de lamie si glucoza se pun in cratita pentu dulceata , amestecandu-se usor de cateva ori. Apoi se lasa 2-3 ore ca zaharul sa extraga sucul din fructe, apoi cratita se pune pe foc( nu direct pe flacara la aragaz), fierbandu-se ca orice dulceata, pana cand ciresele plutesc in sirop. Calduta, dulceata se pune in borcane, care se vor lega cu celofan simplu si se vor pastra in camera. Pe parcurs siropul scade iar ciresele se pot adauga la diferite preparate dulci.

  Reteta adaugata de: Anonim
voteaza reteta Voturi:6  voturi

postat: 2008-12-27 15:29:02
mi-a placut ciorba de burta de la gica chiorul ca era chior cand a pus ciorba la fieert...........foarte tare
1

Adauga comentariu

nume:
comentariu:
cod:
 
 




Muzica Foto Filmare.ro